Iedere vorm van vogeloverlast wordt door ons snel en vakkundig verholpen.

Voorkom overlast door broedvogels

De dienstverlening van Falco Natuurbeheer begint altijd met een persoonlijke kennismaking en een bezoek aan de locatie van de vogeloverlast door broedvogels. Op basis van de situatie maken wij een plan van aanpak om de juiste vogelwering te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nestbeheer, elektrische vogelwering, duivenpinnen of vogelnetten.

Vogelwering

Falco Natuurbeheer is gespecialiseerd in het aanbrengen van professionele vogelwering. Ons team heeft jarenlange kennis en ervaring op het gebied van het weren van verschillende vogelsoorten en het verjagen van meeuwen en duiven. Iedere vorm van vogeloverlast wordt snel en vakkundig verholpen en behoort tot het verleden. Wij houden gebouw(en) vogelvrij en voorkomen dat vogels op uw terrein(en) gaan broeden. Preventief, maar ook proactief.

Inzet van elektrische vogelwering

Bij elektrische vogelwering worden er schrikdraadjes gespannen om vogels zoals duiven en meeuwen te weren. De draadjes zijn nauwelijks zichtbaar, maar blijken zeer effectief. Schrikdraad werkt tegen alle soorten vogels. De dieren kunnen er niet gewond door raken, maar vinden het niet prettig. De prijs van schrikdraad ligt een stuk lager dan die van duivenpinnen. Elektrische vogelwering wordt o.a. ingezet bij overlast door vogels op dakranden, vensterbanken, zonneschermen, dakgoten en gevels.

Inzet van vogelnetten

Vogelnetten worden ingezet voor het weren van diverse soorten vogels, waaronder duiven. De netten zijn effectief doordat ze vrijwel onzichtbaar zijn. Wij plaatsen vogelnetten op die plaatsen waar vogels graag zitten of hun nest bouwen. De netten zijn geschikt voor toepassing op beschutte plaatsen op gebouwen en daken waaronder dakkapellen, balkons en zonnepanelen.

Inzet van duivenpinnen en vogelpinnen

Door het plaatsen van vogelpinnen worden vogels en duiven geweerd op dakranden, luifels, gevels, schoorstenen, platte daken of vensterbanken. Duivenpinnen, meeuwenpinnen en vogelpinnen voorkomen vogeloverlast en zijn een natuurlijke manier van vogelwering en nestbeheer. De pinnen hebben een stompe punt, waardoor vogels zich er niet aan kunnen verwonden.

Meer weten over vogelwering?

Wilt u meer informatie over het voorkomen of oplossen van vogeloverlast, over nestbeheer of het weren en verjagen van meeuwen of duiven? Neem dan contact met ons op.

Volksgezondheid

Uitwerpselen van vogels zijn vies, maar kunnen ook schadelijk zijn voor de gezondheid van mens en dier. Ze kunnen besmet zijn met ziekteverwekkende organismen, waardoor ziektes als paratyfus, vogelmalaria en papagaaienziekte snel verspreid kunnen worden. Vogelnesten zijn broedplaatsen voor vlooien, vliegen en ander ongedierte. Duiven dragen soms verschillende parasieten bij zich. Wanneer ze hun nest verlaten, blijven de parasieten in het nest achter. Zij kunnen dan mensen overlast bezorgen. Een voorbeeld hiervan is duivenmijt. Deze kunnen heftige jeuk, roodheid en zwelling van de huid veroorzaken.

 

Informatie aanvragen
LinkedIn
LinkedIn
Share