Beperk(t) ongewenste overlast, zoals stank, ziektes en lawaai door duiven.

Voorkom overlast door koerende duiven

De stadsduif, ook wel vliegende rat genoemd, stamt af van af van een mengeling van diverse duivenrassen. De meeste mensen hebben er een grondige hekel aan en willen duiven verjagen. Duiven vervuilen de omgeving met hun ontlasting en zijn vaak talrijk. Een duif heeft weinig concurrentie en natuurlijke vijanden. In een stad leven ze op zaadjes en het afval van mensen. Dit voedsel kan zowel het mannetje als het vrouwtje in hun krop omzetten in eiwitten, de zogenaamde duivenmelk. Dankzij het aanmaken van deze eiwitten is er voldoende voedsel voor jongen en kan de stadsduif overal het hele jaar door broeden. Een duivenpaar blijft hun hele leven bij elkaar en brengt samen 8 tot 14 jongen per jaar groot. Duiven zijn al na vijf maanden geslachtsrijp en kunnen dus in hetzelfde jaar als waarin ze zijn geboren al voor nakomelingen zorgen.

Nesten van duiven

Duiven maken nesten op balkons, vensterbanken, zolders, maar ook in fabrieken en raffinaderijen. Ze veroorzaken veel overlast met hun voortdurende koeren, maar vooral door vervuiling van de omgeving. Een duif laat gemiddeld zo’n veertien kilogram mest per jaar achter. De uitwerpselen tasten de verf van gebouwen aan en afvoerbuizen raken verstopt door nestmateriaal.

Duiven verjagen

Na het verjagen van duiven keren ze snel weer terug om opnieuw overlast te veroorzaken. De beste manier om overlast tegen te gaan is door de duiven te vangen. Wij zijn gespecialiseerd in het bestrijden en wegvangen van duiven. Dit doen we o.a. bij overheidsinstellingen, bedrijfspanden, (bedrijven)terreinen en industriegebieden. Door het gebruik van een combinatie van vangkooien en roofvogels, verwijderen wij een populatie stadsduiven geheel en voor een lange periode. Tevens adviseren wij over preventieve maatregelen, zoals het wegnemen van broedplaatsen en slaapplaatsen. Gevangen duiven die geringd zijn, worden aangemeld bij de duivenorganisatie. Zo stellen we de eigenaar in staat ze bij ons op te halen.

Overlast door duiven terugbrengen

Door het gebruik van een combinatie van vangkooien en roofvogels verwijderen wij een populatie stadsduiven geheel en voor een lange periode. Gevangen geringde duiven worden aangemeld bij de duivenorganisatie, zodat de eigenaar in staat wordt gesteld ze op te halen. Tevens adviseren wij over preventieve maatregelen, zoals het wegnemen van broed- en slaapplaatsen.

Duiven kunnen ziektes verspreiden

Duiven dragen soms verschillende ziekteverwekkers bij zich, zoals bacteriën, virussen en schimmels. Mensen kunnen besmet worden, als zij vaak in aanraking komen met duiven. Door inademing van ziekteverwekkers ontstaan longziekten, zoals bijvoorbeeld de papegaaienziekte. Opgedroogde uitwerpselen, veren en huidschilfers van duiven kunnen in de lucht terechtkomen. Als deze deeltjes worden ingeademd, kunnen ze een allergische reactie veroorzaken. Dit kan leiden tot ziektes, zoals astma en een duivenmelkerslong.

 

Informatie aanvragen
LinkedIn
LinkedIn
Share